YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı tamamlandı.

12 Ekim 2021 Salı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 Kurumsal Dış Değerlendirme Programına (KDDP) dahil edilen Üniversitemizde, hibrit olarak (uzaktan ve yüz yüze) gerçekleştirilmesi planlanmış olan Dış Değerlendirme Sürecinin Yüz Yüze Ziyaret kısmı 10-11-12 Ekim 2021'de Ünivesitemiz birimleri ile gerçekleştirilen toplantılarla tamamlandı.
 
10 Ekim 2021 saat 19.00’da gerçekleştirilen tanışma yemeğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER ile Değerlendirme Takımı Üyeleri Mersin Üniversitesi Konukevi'nde bir araya geldi. Ziyaret planı ile ilgili genel görüşme ve karşılıklı görüş alışverişi görüşüldüğü yemekte Üniversitemiz, Mersin ve Tarsıs kentleri hakkında Değerlendirme Takımı Üyelerine bilgilendirmeler yapıldı.

11 Ekim 2021 saat 9.00 itibariyle Üniversitemiz Takbaş Yerleşkesine gelen katılımcılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER ile yerleşkenin ve ortak kullanıma yönelik tesis ve altyapılarının tanınması, öğrencilerle ilgili olanakların ve sunulan hizmetlerin gözlemlenmesi amacıyla Üniversite genelinde birim ziyaretleri gerçekleştirmişlerdir. Değerlendirme Takımı Başkanı ve bir Takım Üyesi ise Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler MYO yerleşkesine giderek ortak kullanıma yönelik tesis ve altyapıların tanınması ve öğrencilerle ilgili olanakların ve sunulan hizmetlerin gözlemlenmesi faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir.  Gerçekleştirilen gözlemler sonrası Değerlendirme Takımı iki gruba ayrılarak paralel oturumlarla, Üniversitemizin farklı birimlerinden personeller ile öğrencilerle bir araya gelmişlerdir. Dış Değerlendirme Süreci kapsamında Değerlendirme Takımının Üniversitemizde gerçekleştirdiği toplantılar ve gözlemler tüm gün boyunca devam etmiştir.

12 Ekim 2021 saat 11.30'da Çıkış Bildirimi için Değerlendirme Takımı ile Rektör Prof. Dr. Orhan AYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet İNCE ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER bir araya gelmişlerdir. Değerlendirme Takım Başkanı tarafından okunan Çıkış Bildirimi sonrası, Üniversitemiz Yönetimi  gerçekleştirilen Dış Değerlendirme süreci sonucunda tespitler ve katkıları sebebiyle Değerlendirme Takımına teşekkürlerini sunmuştur. 

Bu bağlamda, Üniversitemizin daha kaliteli yarınlara ulaşmasında Dış Değerlendirme sürecinde Tüm Birimlerimizin göstermiş oldukları her türlü çaba, destek, katkı ve iş birlikleri için Kalite Koordinatörlüğü olarak teşekkür ediyoruz.