Dijitalleşme Politikası

Tarsus Üniversitesi çağımıza yön veren dijital teknolojileri, yenilikçi bir yükseköğretim bakış açısı ile eğitim-öğretim ve öğrenme, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde kullanır. Bu amaçla büyük veri, bulut bilişim, nesnelerin intemeti, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve akıllı otomasyon sistemlerinden faydalanarak dijitalleşme süreçlerin sürdürülebilirliğini sağlar.
Bu bağlamda Tarsus Üniversitesi:
İnsan kaynağının gelişiminin sağlanmasında, üretkenliğinin artırılmasında ve yönetiminde dijital teknolojilerden faydalanır.
Değer yaratan akademik başarı odaklı eğitim-öğretim ve öğrenme alt yapılarını oluşturmak amacıyla ileri dijital teknolojileri geliştirir ve kullanır.
Dijital platformlar aracılığı ile tüm paydaşlarının dijital okuryazarlık yetkinliklerini geliştirerek kurumsal ölçekte etkinlik ve verimlilik artışı sağlar.
Sayısallaşma ile başlayan dijitalleşme ile ilerleyen ve dijital dönüşümü hedefleyen alt yapıyı sürdürülebilir kılmak için gerekli teknolojileri yönetir.
Verilerin güvenliği, bütünlüğü ve gizliliğini sağlayacak siber güvenlik tedbirlerine öncelik verir.
Siber riskleri belirler, analiz eder, tehlikelere yönelik önlemler geliştirir, uygular ve sürekliliğini sağlar.
Dijital teknoloji tabanlı erişilebilir açık kaynak araştırma ortamlarını kurar, geliştirir ve kullanır.
Küresel-yerel bakış açısı ile bölgesel ve ulusal ekonomik büyümeye katkı sağlamak amacıyla dijital teknolojileri kurgular, geliştir ve kullanır.
Dijitalleşme süreçlerinde insan unsurunu gözeten, esnek ve kişi merkezli, mevcut teknolojilere bütünleşik dijital teknolojileri destekler ve etkili ve verimli süreç yönetimi sağlayan işlevleri geliştirir ve kullanır.