Sürdürülebilirlik Politikası

Tarsus Üniversitesi, sürdürülebilirliği üniversitenin tüm birimlerine yerleştirmeyi hedefleyerek ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarda farkındalık yaratmayı; "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını" destekleyerek eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerinde sürdürülebilirlik bilincini geliştirmeyi ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar gerçekleştirerek toplumda değer yaratmayı benimser.
Bu doğrultuda;
Sürdürülebilirliği teşvik etmek için bilgiyi eylemle ilişkilendirmek adına, üniversiteyi canlı laboratuvar olarak kullanmaya olanak tanır.
Sürdürülebilirlik odaklı sorunlarda kurumun ihtiyaçlarını karşılamak, yeni fikirler geliştirmek ve uygulamak için öğrenci katılımlı çözümler bekler.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını üniversite bünyesinde görünür kılarak farkındalık seviyesini arttırır.
Sürdürülebilirliği üniversite yönetimine ve karar verme sürecine dahil eder, yapılan çalışmaları tüm paydaşları ile paylaşır.
Küresel zorluklara yönelik çözüm üretmek için paydaş katılımı ile disiplinlerarası çalışmayı hedefler.
Kampüs için hizmet düzeyini geliştirmek adına yol haritası belirleyerek, sürdürülebilirlik eylem planları oluşturur ve takibini sağlar.
Tüm bölüm ve programların müfredatlarına sürdürülebilirlik ile ilgili dersleri entegre eder ve sertifika alma imkanı sunar.
Sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmek, topluma fayda sağlamak adına, bilgi paylaşımı ve çözüm odaklı yaklaşım ile kurumlar arası çalışmalar sürdürür.
Daha sürdürülebilir bir geleceğe giden kurumsal yolu modellemek için araştırma ve öğretim yoluyla çevresel sorunlara odaklanarak enerji verimliliği, iklim değişikliği, atık yönetimi, karbon ayak izi ve su yönetimi gibi çeşitli çalışmaları hedefler.