Tarsus Üniversitesi Rüşvet ve Yolsuzluk Karşıtı Politikası

Tarsus Üniversitesi, rüşvet ve yolsuzluğun önlenmesine yönelik Ulusal yasalara tam uyum gösterir. Üniversite, hesap verebilirlik, etik değerler ve şeffaflık ile ilgili ulusal ve uluslararası standartları en üst düzeyde uygular. Bu kapsamda Tarsus Üniversitesi, akademik personelinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve diğer bilimsel faaliyetlerinin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu[1] kapsamında yürütülmesini sağlar. Öğretim elemanı dışındaki idari personelin faaliyetlerini 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu[2] ve ilgili diğer mevzuat hükümleri kapsamında değerlendirir. Ayrıca, tüm çalışanlarının rüşvet ve yolsuzlukla ilgili sorumluluklarını 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu[3] kapsamında izler.
Tarsus Üniversitesi, bu politika aracılığıyla mensuplarına kurumun rüşvete ve yolsuzluğa karşıt konumunu gözlemleme, destekleme ve iyileştirme fırsatı sunar. Bu politika aynı zamanda çalışanlarının sorumluluklarını ve yükümlülüklerini belirleyerek onlara rehberlik eder.
 
Politika İlkeleri:
Tarsus Üniversitesi şeffaflık, doğruluk ve hesap verebilirlik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olup rüşvet ve yolsuzluğa karşı sıfır tolerans gösterir.
 
Tarsus Üniversitesi Mensupları;
  • Görevini hukuka uygun, adil ve şeffaf bir şekilde yürütür,
  • Üniversite adına yürüttüğü işlemlerde kendisine menfaat sağlayacak bir sözleşmenin tarafı olmaz,
  • Tüm işlem ve anlaşmaların kayıtlarını tutar,
  • Hibeler, sözleşmeler ve diğer ayni ve nakdi ödemeler ile ilgili süreçleri Üniversitenin ilgili birimlerine yönlendirir,
  • Rüşvet ve yolsuzluk ile ilgili herhangi bir girişimi amirine, söz konusu faaliyetten sorumlu Üniversite yetkilisine veya Üniversite hukuk müşavirliğine bildir,
  • Bu politikaya ilişkin sorumluluklarının yerine getirilmesine destek olan ve Üniversite tarafından düzenlenen eğitimlere katılım gösterir.