YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında Ön Ziyaret gerçekleştirildi.

20 Eylül 2021 Pazartesi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 Kurumsal Dış Değerlendirme Programına (KDDP) dahil edilen Üniversitemizde, hibrit olarak (uzaktan ve yüz yüze) gerçekleştirilecek olan Dış Değerlendirme Sürecinin Ön Ziyaret kısmı14 Eylül 2021'de uzaktan bağlantılı 3 farklı oturumla tamamlandı.
 
12.30-13.30 saatlerinde gerçekleştirilen ilk oturumda Değerlendirme Takımı Üyeleri ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet İNCE, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER ile Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ahmet Alper YONTAR ve Doç. Dr. Fatih KAPLAN biraraya geldi. Gerçekleştirilen oturumda Değerlendirme Takımına, Rektör Prof. Dr. Orhan AYDIN tarafından Tarsus Üniversitesi'nin tanıtımı yapılarak Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Toplumsal Katkı konularında Üniversitenin politikaları ve vizyonu konusunda önemli açıklamalarda bulunuldu.
 
13.30-15.00 saatlerinde gerçekleştirilen ikinci oturumda ise  Değerlendirme Takımı Üyeleri ve Kalite Komisyonu bir araya geldiler. Bu oturumda, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER tarafından Üniversitemizi ve Üniversitemizde gerçekleştirilen Kalite Güvence Sistemi Yapılandırma faaliyetleri Değerlendirme Takımı Üyelerine sunulmuştur. Sunum sonrası soru-cevap şeklinde Değerlendirme Takımı Üyeleri görüşlerini belirtmişlerdir.
 
15.30-16.30 saatlerinde gerçekleştirilen 3. ve son oturumda ise Değerlendirme Takımı Üyeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet İNCE ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Egemen TANER ile bir araya gelerek gerçekleştirilecek olan Uzaktan ve Yüz Yüze Ziyaret Programı ile ilgili karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunmuşlardır.
 
Değerlendirme Takımının Tarsus Üniversitesi adına etkin ve verimli bir Dış Değerlendirme olması temennileri ile Ön Ziyaret Programı tamamlanmıştır.